Primul SUV Bentley, cel mai rapid SUV din lume

Indelung asteptat, Bentley Bentayga este descris ca cel mai rapid, cel mai puternic si cel mai luxos SUV de pe piata auto. Mergand pe liniile conceptului EXP 9 F, Bentley a ales totusi sa schimbe designul partii frontale aducand primul sau SUV mai aproape de limbajul stilistic al unor modele precum Continental GT sau Flying Spur. Cu toate acestea, blocurile optice cu LED-uri nu ajuta prea mult estetica frontala a noului Bentley, in ciuda grilei impunatoare si a suprafetei enorme de ventilare. Liniile stilistice curate de pe fata sunt continuate cu un profil destul de musculos, mai ales pentru aripile spate si un posterior usor anost.

Barele de amarare din aluminiu si jantele de 20-22 inch completeaza un peisaj care mizeaza in primul rand pe eleganta si mai putin pe inventivitate.  Bentley anunta ca a folosit intensiv aluminiul la constructia caroseriei, facand o economie de masa de pana la 236 kg, comparativ cu ceea ce ar fi fost in cazul folosirii otelului. Interiorul noului model este, pentru Bentley, unul traditional, remarcandu-se cu forma clasica a cabinelor marcii si cu materiale de cea mai buna calitate. Clientii pot alege intre sapte versiuni de echipare.


Ocupantii se pot bucura de impactul vizual al insertiilor metalice dar si de sistemul de infotainment care beneficiaza de un display de 8 inch si scaune cu 22 de posibilitati de ajustare, ventilatie, masaj si incalzire. Bentley Bentayga vine in echipare standard cu acoperis panoramic din sticla, impartit in doua parti, cea din fata cu rol de trapa si cea din spate fixa.  Marca britanica a ales o configuratie cu patru locuri individuale si cu console intre scaune.

 

Primul SUV Bentley se bucura de aportul unui motor W12 de 6.0 litri capabil sa dezvolte pana la 608 cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. Motorul lucreaza in tandem cu o cutie automata etajata in 8 trepte, motiv pentru care timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h ajunge la 4 secunde iar viteza de top la 301 km/h.  In ciuda fortei imrpesionante, Bentayga prezinta un consum mixt de 12,8 litri la 100 km.  Noul model va fi lansat pe piata anul viitor, moment in care vor fi anuntate si preturile.