Cea mai scumpa casa din America, 135 mil. $ pentru o vila din Dallas

Descrisa ca una dintre cele mai frumoase case din America, inspirand constiinta culturala si definind un dialog al bunului gust in materie de design, o oaza verde in mijlocul orasului si o realizare arhitecturala care starneste confort si placere, vila Crespi-Hicks din Dallas este scoasa la vanzare pentru 135 de milioane de dolari.

Detinuta de un om de afacere clasic din SUA, Thomas Ollis Hicks, vila ar deveni cea mai scumpa proprietate imobiliara particulara din America in momentul vanzarii. In mod bizar, piata imobiliara din Dallas, Texas, a devenit destinatia preferata pentru investitiile miliardarilor, care nu se feresc sa bage milioane de dolari in case si proprietati trofeu din aceasta regiune.

Casa este o capodopera arhitecturala ascunsa in spate unui gard din fier in cartierul select Mayflower Estates, locul unde locuiesc bagatasii orasului Dallas. Printre acestia se regaseste si fostul presedinte american, George W. Bush. Proprietatea se intinde pe o suprafata de 25 acri, dispune de o suprafata locuibila de aproape 4.000 de metri patrati, incluzand o casa principala cu 5 nivele si doua case de oaspeti cu 2 etaje, plus o piscina interioara. Nasterea acestei vile unice se datoreaza contelui italian Crespi, care i-a dat si numele, si a reprezentat ultima creatie a reputatului arhitec italian Maurice Fatio.

Tom Hicks, CEO la Hicks Holdings, a cumparat casa acum 16 ani si a supus-o unui proces de restaurare care a costat nu mai putin de 100 de milioane de dolari. Daca in interior regasim o biblioteca cu mobila italiana din secolul 19 si o sala de bar stil art-deco pe langa multe alte valori ale designului, la exterior proprietatea este pusa in valoare de gradina superba si cele cateva sere bine ingrijite.