Cel mai aerodinamic Ferrari

Ferrari a introdus fara ca nimeni sa se astepte noul 488 Spider, model programat pentru lansarea oficiala in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Reprezentantii Calutului Cabrat au explicat ca noul 488 Spider este cel mai puternic model cu motor V8 din istoria Ferrari care dispune de un acoperis retractabil. Tot atat de adevarat este ca noua bijuterie Ferrari este si cea mai aerodinamica masina Spider desenata la Maranello.

Pentru acest lucru, Ferrari a prevazut 488 Spider cu un spoiler revolutionar si a implementat generatoare vortex, solutii care au crescut eficienta aerodinamica a vehiculului. Mai mult, modelul Spider beneficiaza de un geam electric de protectie pentru vant in partea din spate, care este proiectat sa fie reglabil la inaltimi diferite.

Ferrari a tinut sa aduca inovatii si la nivelul sasiului, combus din nu mai putin de unsprezece aliaje de aluminiu in combinatie cu alte metale, cum ar fi magneziul. Masuratorile au aratat ca sasiul are o rigiditate mai mare si imbunatateste performantele. Cat despre acoperisul hardtop al noului Ferrari 488 Spider, aflam despre acesta ca se inchide respectiv deschide in maximum 14 secunde.

 

In ceea ce priveste miezul marcii Ferrari, motorul noului model este un V8 de 3.9 litri cu 670 de cai putere si cunplu maxim de 760 Nm, ceea ce duce la concluzia ca timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h trebuie sa se incadreze in 3 secunde. Dupa prezentarea oficiala de la IAA Frankfurt, hardtop-ul Ferrari va fi disponibil pentru comenzi.