Frigiderul viitorului: Bio Robot

Electrolux Design Lab organizeaza anual o competitie de design care cauta solutii noi pentru electrocasnice. Una dintre aceste teme a fost Space Age si a constat in designul unor electrocasnice pentru omenirea anului 2050, iar conditia era ca acestea sa fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Yuriy Dmitriev, un student rus, a venit cu conceptul Bio Robot Refrigerator, in care luminescenta este utilizata la racirea unui gel biopolymer si odata cu acesta alimentele se mentin reci. Alimentele sunt introduse in acest gel special care le mentine reci si proaspete. Frigiderul studentului rus a facut valuri nu doar pentru ca utilizeaza o tehnologie total noua, ci si pentru designul sau care poate fi adaptat in functie de necesitati.

Dimensiunile sale pot fi modificate dupa preferinte si poate incapea fara probleme intr-un apartament. Bio Robot Refrigerator functioneaza pe principiul transformarii radiatilor UV in lumina vizibila care la randul sau, printr-o metoda speciala, emana raceala. Inca la stadiu de concept, tehnologia ar putea fi incercata chiar mai devreme daca cei de la Electrolux i-ar da unda verde.