iWatch, ceasul inteligent de la Apple

Apple lucreaza la noul sau gadget – un ceas –, care va fi prevazut cu o tehnologie Bluetooth ce va permite conectarea la internet, cu o echipa de 100 specialisti. Unele supozitii sugereaza ca denumirea ar putea fi iWatch, inregistrata deja in Japonia de catre compania americana.

Smartwatch-ul va fi disponibil cu ecran de tip OLED si la dimensiunile de 1,3 inch, 1,4 inch si 1,5 inch. Ceasul Apple va beneficia, in plus, de tehnologia WillowGlass, confectionata de cei de la Corning, producatorii sticlei pentru iPhone. Acestia au afirmat deja ca au gasit solutia unei sticle care se poate indoi precum o coala de hartie.

Sub cadran, Apple pregateste un sistem de operare iOS care va incorpora asistentul personal SIRI, tocmai pentru ca o serie de aplicatii disponibile pe iPad sau iPhone sa fie disponibile pe ceasul de la mana. Principala functie promisa de viitorul ceas va fi cea prin care poti controla alte electronice si electrocasnice.  Samsung, Sony si Pebble au prezentat deja propuneri pentru ceasurile inteligente.