Loc de vacanta chiar si pentru presedintele Americii

Barack Obama este doar unul dintre prestigiosii oaspeti ai resort-ului Loughe Erne. Situat pe o peninsula de 600 acri, intr-un peisaj salbatic, resoertul Loughe Erne se bucura de confortul si luxul a 5 stele.  

Chiar daca locatia pare izolata, ea se afla la doua ore de mers cu masina de Dublin sau Belfast, este prevazuta cu 5 helipade si are un mic aeroport privat. Loughe Erne s-a bucurat de o notorietate deosebita in 2013, cand a gazduit summit-ul G8, unde au participat, printre altii, presedintele american Barack Obama si alti mari lideri mondiali. Loughe Erne a fost construit abia acum 7 ani, in ideea de a oferi personalitatilor un loc linistit, ferit de ochii multumii.

Costul resortului s-a ridicat la 30 de milioane de dolari. Interiorul a fost mobilat in stil clasic si decorat cu cele mai de pret accesorii, de la draperiile de damasc pana la jilturile imbracate in scumpa piele de Burgundia. Pe langa imprejurimile frumoase, vizitatorii se pot delecta invatand golf la Academia locala sub atenta indrumare a unui specialist in acest sport.

Se mai pot face plimbari cu barca, se poate pescui, insa daca oaspetii nu doresc astfel de activitati, ei se pot delecta la cntrul spa sau la piscina interioara. La cateva minute de mers cu masina se poate vizita un sat medieval care dateaza din secolul al 12-lea sau o vale glaciala, patrimoniu UNESCO, care s-a format in timpul ultimei ere glaciare. Nu mai incape indoiala ca restaurantul resortului Loughe Erne, condus de unul dintre bucatarii sefi cu renume din Irlanda, ofera servicii de neegalat.