New York: casa celor mai multi miliardari

Un nou raport privind bogatia in lume indica faptul ca New York are 70 de miliardari, ceea ce il face cel mai bogat oras din lume din acest punct de vedere.

Unul dintre membrii acestui grup select este chiar primarul orasului, Michael Bloomberg. Cei 70 de miliardari cumuleaza impreuna o avere de 244 miliarde de dolari, cel mai bogat fiind David Koch (31 mld. $), urmat de primarul Bloomberg (25 mld. $).

Noul raport consemneaza o schimbare la varf, cel mai mare oras din America reusind sa depaseasca astfel capitala Rusiei. Moscova se tine totusi aproape de orasul american, numarand 64 de miliardari, iar Londra ajunge pe trei cu 54. Noii veniti in acest top elitist provin din zona tehnologiei si de pe pietele domeniilor de inovatie. Parisul, un lider in trecut, a cazut pe locul 9 in acest clasament, fiind depasit de orase precum Hong Kong, Mumbai, Beijing, Shanghai sau Istanbul.

In ciuda acuratetei cu care este realizat acest studiu privind distribuirea bogatiei in lume, datele nu pot fi tocmai exacte deoarece tari precum Germania si Elvetia nu ofera rapoarte in acest sens. Previziunile lansate de pe urma acestei analize arata ca pana in 2020 China va deveni a doua cea mai bogata tara a lumii, dupa SUA, iar Germania si Japonia vor cadea pe 3 respectiv 4.

Intorcandu-ne la orase mai merita mentionat ca la capitolul milionari (consemnati doar cei care au peste 30 de mil. de dolari – n.r.) Tokyo si Londra detin onorurile. SUA are in acest moment circa 5 milioane de milionari in dolari iar pana in 2020 numarul lor va ajunge la 7 milioane. In schimb, orase precum Mumbai, Istanbul sau Moscova au in continuare mai multi miliardari decat milionari.