Nikon prezinta DSLR-ul retro: Df

Nikon mizeaza spre noi segmente de piata in industria aparatelor foto. Compania nipona a ales sa mearga in directia premium si a facut-o cu noul model Df.

Ceea ce este remarcabil la noul Nikon este intoarcerea la estetica aparatelor pe film. Cu un design retro, Nikon Df are un senzor full-frame de 16 megapixeli, existent pe Nikon D4. Ceea ce impresioneaza cu adevarat este, insa, pretul. Nikon Df va costa 2.750 de dolari si va aduce pe langa cei 16 megapixeli cu procesor de imagine Expeed 3, un ISO de 12.800 cu un maximum de 204.800. Df poate trage 5,5 cadre pe secunda si are un timp de start de 0,14 secunde.

Desi merge pe mana unor obiective retro, afisajul este un LCD alaturi de care stau diverse butoane pentru functiile aparatului. Merita mentionat ca vizorul optic are o acoperire de suta la suta si este prevazut cu pentaprisma. DSLR-ul cantareste 760 de grame.

Pentru cei care doresc mai multa exclusivitate, se poate opta pentru versiunea cu obiectiv Nikkor 50mm f/1.8, care este de colectie si cu 250 de dolari mai scumpa. Strategia celor de la Nikon este sa patrunda in zona aparatelor Olympus sau Leica.