Un nou Orient Express ofera o calatorie Budapesta-Teheran la 40.000 $ biletul

Denumit oficial Golden Eagle Danube Express, un nou “Orient Express” leaga Budapesta, capitala ungara, de Teheran, capitala Iranului. Trenul privat si-a inceput calatoria in 15 octombrie, cu 70 de pasageri la bord.

Trenul ofera un mix eclectic de opulenta a modernismului , confort, eleganta si mostenire istorica. Este fara indoiala o reminiscenta a legdarului Orient Express, care asigura calatoria luxoasa catre idepartatul Orient in anii secolului XX.

Golden Eagle Danube Express beneficiaza de 13 vagoane de lux trase de o locomotiva de epoca care merge pe carbune. Tot designul trenului privat este un tribut adus secolului XX, de la forma vagoanelor, cortinele de la ferestre pana la uniforma staff-ului care asigura buna calatorie a pasagerilor. Vagoanele trenului au fost cumparate de la oficiul postal maghiar si reconditionate cu 1,2 milioane de dolari de catre doi afaceristi britanici.

Compania care opereaza acest traseu este Golden Eagle Luxury Trains, responsabila pentru alte trenuri private care fac calatorii de lux, asa cum este si Golden Eagle Trans-Siberian Express. Denumita exuberant „Perlele Persiei” calatoria parcurge o distanta de 7000 km si parcurge Ungaria, Romania, Bulgaria, Turcia si Iran, pe cursul Dunarii pana la gurile Bosforului.

Pasagerii pot gusta din opulenta si decadenta calatoriilor de lux din alte epoci platind un bilet care incepe de la 14.333 dolari si poate ajunge pana la 40.000 de dolari pentru doua saptamani de vacanta. Pentru un confort desavarsit, trenul ofera pe langa cabine spatioase prevazute cu paturi mari, bar cu pian sau sali private de lectura, restaurant de prima mana si degustari de vinuri scumpe.  Prima calatorie a acestui tren privat de lux a fost un real succes, toate cele 70 de bilete fiind epuizate in 10 zile.

Un al doilea sejur va fi organizat in luna martie.