Unicat Rolls-Royce pentru ziua nationala a Indiei

Rolls-Royce continua sa redefineasca conceptul de masina unica. Marca britanica de lux era cunoscuta pana acum pentru faptul ca nu exista doua masini care-i poarta sigla identice.

Insa, in ultima perioada, Rolls-Royce a impins aceasta practica specifica brandului si mai sus si a creat tot felul de masini unicat bazate desigur pe unul sau altul dintre modelele sale. Ultima realizare bespoke a marcii se numeste Phantom Maharaja Peacock Drophead Coupé si nu este nimic altceva decat o celebrare a zilei nationale a Indiei, fosta colonie britanica. Povestea de dragoste dintre maharajahi si filfizoni are o lunga traditie in India, inca din vremurile vechi ale masinilor Phantom.

Chiar si atunci, filfizonii erau la moda si isi exprimau opulenta prin tot felul de accesorii cerute pentru Rolls-urile lor, ca nu cumva cineva sa mai detina o masina ca a lor. Rolls-Royce a oferit acest nou model unicat si ca o sursa de ironie (Peacock – paun, filfizon – n.r.) pentru ca noul Drophead Coupé este un fel de contrapunct la traditia accesorizarilor excesive si se impune prin eleganta si rafinamentul sau. Tocami de aceea, modul in care Rolls-Royce a ales sa decoreze exteriorul masinii este pus in valoare de prezenta unor imagini cu pauni.

Interiorul a fost personalizat dupa aparentele unui iaht, cu tapiteria speciala din piele dar mai ales cu insertiile de lemn care aduc aminte puntile ambarcatiunilor. Dincolo de jocul dublu –paun-filfizon -, omagiul adus Indiei este traspus intr-o mare de eleganta si bun gust.