Vacantele influentate de Pandemie

Aproape jumatate dintre romani care au raspuns la un sondaj realizat de platforma de reclame OLX, au spus ca nu vor pleca in vacanta anul acesta. Intre timp, 38% dintre respondenti planifica cel putin o vacanta, in timp ce 17% nu s-au decis inca in aceasta privinta.

Aproape jumatate dintre romani care au raspuns la un sondaj realizat de platforma de reclame OLX, au spus ca nu vor pleca in vacanta anul acesta. Intre timp, 38% dintre respondenti planifica cel putin o vacanta, in timp ce 17% nu s-au decis inca in aceasta privinta.

Intrebat de ce decid sa nu calatoreasca in acest an, 44% dintre respondenti la sondaj, citati de calculator salariu net 2020, au spus ca nu se simt in siguranta din cauza pandemiei. In acelasi timp, 32% au indicat motive financiare, in timp ce 20% au declarat ca se tem ca ar putea fi confruntati cu zboruri anulate sau granite inchise.

Dintre cei care intentioneaza sa calatoreasca in acest an, 47% au spus ca vor pleca in doua sau trei vacante, 42% au ales doar o vacanta, iar 7% au decis pe mai mult de cinci locuri. Majoritatea respondentilor au decis sa plece in vacanta in tara, muntele fiind destinatia preferata, inainte de litoral. Alte optiuni au fost tarile apropiate de Romania si alte locuri din Europa. Cea mai putin populara alegere a fost cea a unei vacante pe un continent diferit.

Cei care vor pleca in vacanta in acest an intentioneaza sa o faca in grupuri de maximum cinci persoane. Optiunea grupurilor cu doua persoane vine in continuare. O parte mai mica a spus ca vor merge in grupuri de pana la zece persoane, urmate de cei care vor pleca singuri in vacanta.

Majoritatea romanilor care au raspuns la sondaj au spus ca vor alege cazarea la o pensiune (39%). Au fost urmate de cei care au decis sa ramana la un hotel mare, pentru a beneficia de un pachet all-inclusive (29%), cei care inchiriaza un apartament (27%), cei care aleg cazarea la un hotel de dimensiuni mici sau medii (25%), cei care inchiriaza case mici sau cabine din lemn (23%), cei care aleg cazarea la cort (12%), si cei care raman in interiorul unei camionete (7%).

Mai mult, 29% dintre cei care au raspuns la sondaj au spus ca nu au decis cu privire la luna vacantei. Un total de 20% au declarat ca vor pleca in august, in timp ce 13% au ales luna iulie.

Printre masurile de siguranta adoptate de cei care pleaca in vacanta in acest an se numara masca in interior (75%), utilizarea constanta a dezinfectantilor (56%), distantarea sociala (52%), evitarea calatoriilor in grupuri mari (48%), purtand o masca in locuri aglomerate in aer liber (44%), evitand destinatiile populare (42%) si purtand manusi de protectie (12%).

Majoritatea celor chestionati au declarat datorita nesigurantei la locul de munca si a analizei precum cerere demisie a fost expresia foarte cautata in ultima luna, ca au un buget de la 1.000 de lei (206 de euro) la 2000 de lei (412 de euro) pentru vacanta lor. Acestea sunt urmate de cele cu un buget cuprins intre 2.001 si 3.000 de lei (618 de euro).

Cand au fost intrebati despre cel mai sigur mijloc de transport, respondentii au mentionat masina personala. Paturile, trenurile si avioanele au fost etichetate ca fiind mai putin sigure.

In acelasi timp, 51% dintre respondenti au spus ca nu stiu sau nu au decis inca cand vor calatori cu avionul, in timp ce 22% se asteapta sa calatoreasca cu avionul anul viitor, iar 7% in doi ani.

Intrebati despre cele mai sigure tipuri de cazare din timpul pandemiei, cei chestionati au mentionat autoutilitarele, cabanele sau casele din lemn si apartamentele inchiriate. Hotelurile, indiferent de dimensiunea lor, sunt considerate a fi mai putin sigure.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.