Vanzari de 2,3 miliarde $ la aeroportul Heathrow intr-un an

Nu mai este un secret pentru nimeni ca un aeroport reprezinta o sursa extraordinara de venit, asa cum nu mai poate fi un secret ca zborul reprezinta cea mai rapida metoda de a calatori pe distante lungi.

In functie de marimea aeroportului, a orasului in care se afla si importanta sa ca nod aviatic, cei cae administreaza acest business castiga mai mult sau mai putin. Spre exemplu, Heathrow Airport din Londra, un aeroport cu trafic international intens, a facut in ultimul an vanzari de 2,3 miliarde de dolari.

Pe langa taxele de aeroport si banii proveniti de la companiile aeriene, aeroporturile castiga sume fabuloase de banicu vanzarile  facute in duty-free. La Heathrow Airport exista angajati chiar si ghizi pentru shopping, persoane specializate care asista cumparatorii interesati si dau cele mai bune sfaturi acestora.

Directorul de retail al aeroportului londonez spune ca acesti ghizi de cumparaturi au prins extrem de bine iar milioanele de pasageri care trec saptamanal prin Heathrow pot fi consiliati de ei.