10 legume si ierburi perfecte pentru balconul tau

Este o senzatie extraordinara cand pot sa te bucuri de legumele crescute in propria ta gradina. Unele dintre legume se simt bine si in balcon si in plus infrumuseteaza spatiul. Iata cateva legume care se simt foarte bine si la bloc.

Ardei

Morcovi

Folositi baby morcovi si asigurati-va ca ii tineti intr-un loc cu multa lumina. Au nevoie de un sol umed, dar nu inecat in apa. Veti obtine recolta in 80-90 de zile. Morcovii pot fi semanati si in sticle mari de plastic taiate, in care sa faceti niste gaurele de drenaj la fund. Temperatura optima pentru ei este intre 13 si 24 de grade.

Menta

Fun fact: mint is not only tasty, but mint tea has also been known to soothe hangovers.

Ceapa Verde

Busuioc

Castraveti

Rosii

Macris

Macrisul nu are un gust extraordinar, dar da un gust foarte bun supelor si ciorbelor. Nu are nevoie de un loc foarte luminos si se obtine foarte usor din seminte. Temperatura nu reprezinta o problema, supravietuieste si la frig, deci poate fi tinut pe balcon, mai ales daca este incalzit iarna. Macrisul se culege cand este tanar si cand frunzele ajung au 10-12 cm.

Capsuni

Cimbru

Cimbrul este o planta foarte aromata care da un gust foarte bun mancarurilor si nu necesita multa atentie. Are nevoie de multa lumina, poate sta chiar si in bataia directa a razelor solare. Trebuie udat regulat pentru a mentine solul umed. Nu exagerati cu fertilizatorii, nu este cazul.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.