10 scuze la care trebuie sa renunti ca sa fii fericit

Ai simtit vreodata ca ceva te retine de la fericire?
Nu stii sigur de ce, dar uneori te trezesti ca spui “nu” atunci cand de fapt ai vrea sa spui “da.” Refuzi in mod constient oportunitati pe care stii ca ar trebuie sa le exploatezi la maxim. Te prefaci ca nu observi modul in care visele tale cele mai indragite se sting, undeva la marginea prioritatilor tale.

De-a lungul anilor, probabil, fara sa constientizezi, ai adoptat unele convingeri de auto-limitare, care au sabotat in secret eforturile tale de dezvoltare personala. Daca vei acorda putina atentie modului in care actionezi, vei descoperi ca aceste convingeri ti se vor dezvalui sub forma de scuze.
Tot ce trebuie sa faci este sa inluiesti aceste scuze cu alternative pozitive.

Cateva idei cu care sa incepi:

1. Este prea tarziu pentru mine

Pe masura ce cresti, vei vedea oamenii din jurul tau ca realizeaza lucruri cum ar fi obtinerea unei diplome, consolidarea unei cariere, castigarea unor bani, intemeierea unei familii, etc, etc. In tot acest timp, in mintea ta se seteaza, de asemenea, o serie de obiective, gandindu-te ca si tu trebuie, la randul tau, sa realizezi anumite lucruri, pana la o anumita varsta.

Alternativa: “Acum este momentul perfect pentru a incepe” – Renunta la convingerile nefondate cum ca anumite lucruri trebuie sa fie facute pana la o anumita de o anumita varsta. Viata este o serie de evenimente bazate pe propriile actiuni la un moment dat. Aceste evenimente se pot intampla in viata ta in…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.