3 Remedii pentru lipsa de concentrare și memorie slăbită

Sunt momente în care pur și simplu atenția noastră dispare pur și simplu și nu te mai poți concentra la loc orice ar fi. De asemenea, sunt momente în care oboseala te acaparează și nu știi cum să îi mai faci față. Din fericire pentru tine, există câteva remedii din natură care te pot ajuta să faci față activităților și provocărilor din timpul zilei.

Poate nu ne dăm seama imediat, dar lipsa de concetrare are la bază mai mulți factori care ne înconjoară în fiecare zi. Poate fi stresul sau oboseala, sau alte probleme care pur și simplu ne acaparează mintea și ne împiedică din a ne mai concentra. Este foarte important să îți dai seama și să găsești remedii prin care mintea ta va putea gândi limpede din nou. Iar noi te putem ajuta prin 3 remedii principale și naturale care îți vor reîmprospăta mintea.

1. Ginko biloba- cu rol în susținerea concentrării

Dacă vei bea ceai de ginko biloba vei beneficia de o acțiune intensă la nivelul creierului. Ginko biloba este foarte renumită datorită capacității de a activa circulația sanguină și a susține procesul de concentrare, ajutându-ți totodată și memoria. În plus, vei beneficia de un nivel mai mare de oxigen la nivelul creierului. Nu trebuie decât să îți faci o infuzie dintr-o linguriță de plantă peste care adaugi 200 ml apă clocotită. Așteaptă 10-15 minute, iar apoi strecoară și bea 2-3 căni pe zi.

2. Matcha- rol stimulator al memoriei

Matcha conține teină, substanță ce oferă energie și putere de concentrare. Ceaiul de matcha poate înlocui fără probleme cofeina, având ba chiar și un efect mai îndelungat decât aceasta. De asemenea, Matcha are rol stimulator pentru funcțiile creierului, ajută la relaxarea sistemului nervos și este un ceai perfect în perioada în care ai nevoie să reții foarte multe lucruri. Ai nevoie de 2-3 grame de pudră de matcha peste care adaugă jumătate de cană de apă fierbinte. Amestecă foarte bine după care adaugă apa care ți-a mai rămas. Bea o cană de ceai pe zi.

3. Chimenul- stimulent pentru creativitate

Chimenul este o plantă ce ajută la puterea de concentrare dar și gândirea creativă. Este ideal pentru momentele în care ai o activitate intelectuală. Zdrobește două lingurițe de chimen peste care toarnă o cană de apă fierbinte. Lasă 15 minute pentru a se infuza și bea ceaiul după masa de prânz. Nu ai nevoie de mai mult de o cană de ceai pe zi.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.