322 de cazuri noi de coronavirus; Numărul cazurilor de infectare a depăşit 6.000 in Coreea de Sud

Autorităţile sud-coreene au anunţat joi 322 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce duce totalul persoanelor infectate cu Covid-19 la peste 6.000 în Coreea de Sud, cel mai mare număr după China, informează Xonhap.

Noile cazuri, identificate pe parcursul ultimelor 16 ore, au dus la 6.088 numărul total de contaminări, a declarat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din această ţară (KCDC), precizând că aproape 60% din numărul cazurilor confirmate sunt legate de o filială a Bisericii Shincheonji, din Daegu, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, bilanţul deceselor a crescut la 40, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă care aveau şi alte afecţiuni, a completat KCDC.

În prezent, 36 de ţări au impus o interdicţie totală de intrare pe teritoriul lor persoanelor care au călătorit recent în Coreea de Sud, a declarat Ministerul Externe sud-coreean, citat de AFP.

Coronavirusul s-a răspândit în principal în cadrul membrilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus – o organizaţie religioasă văzută drept sectă de către detractori – pornind de la o femeie de 61 de ani care a participat la mai multe ceremonii religioase în februarie la Daegu.

Premierul Chung Sye-kyun a anunţat că exporturile de măşti vor fi interzise începând de vineri.

„Cei mai mulţi oameni stau la coadă ore întregi”, a deplâns şeful executivului din oraşul Daegu, precizând că personalul medical şi lucrătorii de la dezinfectare vor avea…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.