4 cuvinte care pot distruge relatii

Cuvintele sunt incredibil de puternice. Acestea te pot rani, chiar ucide. Dar te si pot ajuta, inspira sau vindeca. A invata limbajul unei relatii puternice si sanatoase sau a unei casatorii fericite dureaza. Insa a sti cum sa vorbesti cu celalalt este cel mai important. Exista si cuvinte care pot distruge relatii, dar exista si vorbe care le pot intari. Depinde de tine cum folosesti comunicarea.

Care sunt cele 4 cuvinte care pot distruge relatii?

1. Niciodata

Acest termen implica o totala lipsa de speranta si de negativitate. Este un cuvant cu finalitate. Atunci cand folosesti „niciodata”, ii spui de fapt celuilalt ca nu este pentru tine, ca nu va fi niciodata bun si ca nu exista sansa de schimbare.

2. Tu

Termenul „Tu” vine ca un deget indicator imaginar. Este mai mult acuzator decat placut. Iar daca persoana care il primeste este deja vulnerabila, fara aparare sau foarte emotiva, orice ai spune dupa acest „tu” va fi interpretat ca o acuzatie.

3. Mereu

Ca si „Niciodata”, „Mereu” este un termen pe care ar trebui sa il eviti in relatie. Atunci cand folosesti cuvantul acesta intr-o discutie, ii spui partenerului ca se inseala intotdeauna si ca tu ai mereu dreptate.

Este un termenn de totul sau nimic si nu deuce deloc la intelegere, invatare sau vindecare.

4. Dar

Atunci cand folosesti cuvantul „Dar”, negi orice ai spus inainte. Chiar daca prima parte a propozitiei poate parea pozitiva, daca este urmata de „dar” sau „insa”, atunci ai stricat totul. Invalideaza orice mesaj ai transmite si transforma o fraza pozitiva intr-una negativa.

Este o conjunctie care nu duce la construirea increderii, credibilitate sau intimitate. Ai putea sa eviti de asemenea termeni precum „oricum” si „cu toate acestea”.

Atunci cand esti intr-o relatie cu cineva, dar vrei sa o faci sa fie una sanatoasa, ai grija la vorbele pe care le folosesti. Comunicarea este cheia, dar limbajul trebuie folosit pe post de aliat, nu de arma.

Sursa foto: perfect-ask.net

You might also like