4 Metode prin care să îți convingi copilul să se spele pe dinți

Una dintre cele mai dificile misiuni ca părinte este să îți convingi copilul ca în fiecare dimineață și seară să se spele pe dinți. Copiii de cele mai multe ori nu înțeleg acest lucru din prima iar mulți părinți se dau bătuți luptei. Cu toate acestea, există câteva metode care îl vor face pe copilul tău să înțeleagă cu adevărat de ce este atât de important să ne spălăm câteva minute zilnic pe dinți în loc să ne jucăm sau să ne uităm la desene în acel timp.

Spălatul pe dinți este un obicei extrem de important pentru cei mici, nu doar pentru sănătatea generală a danturii, dar și pentru că această rutină va rămâne formată iar copiii nu se vor abate nici la adolescență, nici la maturitate. Dacă încă te afli în acea perioadă în care cel mic nu vrea să se spele pe dinți și încă consideră acest obicei ceva plictisitor, acum este momentul să descoperi câteva metode care te vor scăpa de această problemă, iar spălatul pe dinți va deveni o activitate plăcută.

1. Cumpără-i propria periuță și pastă de dinți

Dacă periuța de dinți are un aspect amuzant sau atractiv, și copilul va avea mai multă tragere de inimă în spre a încerca acest obicei. În plus, dacă pasta de dinți are un gust plăcut pentru cel mic, atunci nu se va mai împotrivi la vederea tubului clasic cu pastă iar spălatul pe dinți va începe să devină o activitate distractivă pentru copil.

2. Oferă-i cel mai bun exemplu

Întotdeauna copiii își urmăresc părinții la orice obicei, gest sau vocabular și încearcă să se asemene cu ei prin a le copia toate aceste desprinderi. Așadar, părintele este cel mai bun exemplu pentru copil, ceea ce înseamnă că poți profita din plin de asta. Ca să îl faci pe cel mic să se spele pe dinți, fă și tu asta alături de el în fiecare dimineață și seară. Vei vedea cât de mult te poate ajuta.

3. Nu îl obliga să se spele pe dinți

Nu este valabil doar în spălatul pe dinți, ci în toate activitățile pe care îți dorești ca cel mic să le facă dar nu își dorește. Obligatul copilului să facă ceva nu a fost niciodată o metodă eficientă. Cel mai bine este să îi explici copilului de ce este bine să se spele pe dinți. Comunicând astfel cu el, legătura dintre voi doi va deveni mult mai puternică, iar cel mic te va asculta cu siguranță.

4. Oferă-i recompense

Copiii devin foarte captivați atunci când vine vorba de primit recompense. O recompensă nu trebuie neapărat să fie ceva dulce sau o jucărie. O astfel de răsplată poate să însemne un adevărat joc pentru copii. De exemplu, poți lipi în baie un panou în care copilul tău să primească în fiecare zi câte o steluță pentru că s-a spălat pe dinți. Apoi, tu vei stabili ca la un anumit număr de steluțe să îi oferi un cadou. Poți să îl lași să se joace mai mult timp afară în week-end sau poți să îl lași să își aleagă singur gustările când va merge la cumpărături. Depinde de tine și de ceea ce îi place copilului tău să facă cel mai mult.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like