5 forme de a reduce riscul apariției cancerului de colon

În prezent, se știe că schimbarea unor aspecte legate de nutriție poate reduce foarte mult riscul de a suferi de cancer de colon.

Obiceiurile au mult de-a face cu apariția acestei tumori. De fapt, 90% din cazuri ar putea fi evitate prin schimbarea dietei și realizarea de exerciții în mod regulat.

Sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

Obezitatea și, în mod special, acumularea de grăsime în abdomen sunt doi factori care favorizează cancerul de colon.

Evitați obezitatea

Cum vă afectează obezitatea? Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California (SUA), cu cât este mai mare numărul celulelor adipoase ( mai ales în zona abdomenului), cu atât este secretată mai multă leptină. Acest hormon îngreunează procesul de moarte celulară programată, așa cum îl numesc medicii sau, altfel spus, procesul care face ca celulele care mor să fie corect înlocuite cu altele noi și sănătoase.

Cât de mult vă afectează? Ca rezultat al acestui proces, atât bărbații, cât și femeile care se confruntă cu obezitate abdominală au un risc cu 52% mai mare de a dezvolta cancer de colon. Cercetătorii au observat de asemenea că, odată ce tumora se dezvoltă, riscul de mortalitate este cu 30% mai mare la persoanele obeze.

Beți cafea

Cum influențează consumul de cafea? Oamenii de știință de la Institutul Dana-Farber (SUA) au arătat că, dacă consumați 4 cești de cafea pe zi, puteți preveni reapariției cancerului odată învins, și…

Continuarea Aici

You might also like