5 lucruri mai putin stiute despre mica noastra placere a vietii: cafeaua de toate zilele

Aproximativ 2,25 de miliarde de cesti de cafea sunt consumate zilnic in intreaga lume. Fara niciun dubiu, conform ultimelor statistici, cafeaua este al doilea cel mai valoros bun comercial din lume, dupa petrol.

Exista numeroase modalitati de preparare a cafelei. Fie ca este pregatita la ibric, filtru sau la espressor, in prezent anumite capsule de cafea castiga tot mai multa popularitate in randul pasionatilor de cafea. Printre cele mai cunoscute sunt capsulele de cafea lavazza espresso point si numeroase alte modele fabricate de producatorul italian Lavazza.

Pentru ca o singura ceasca de cafea sa produca efectul dorit, este important sa fie consumata intre orele 09:30 si 11:30. De aceea, dimineata este foarte important sa beti cel putin doua pahare de apa, pe stomacul gol, iar micul dejun sa fie unul consistent in fibre. De aceea, cafeaua nu trebuie inclusa la micul dejun, ci la cel putin doua ore dupa prima masa a zilei.

5 lucruri mai putin cunoscute despre cafea

Probabil v-ati intrebat unde este cultivata cea mai mare cantitate de cafea din lume?

Cu totii ati auzit cel putin o singura data de gustul desavarsit al cafelei braziliene.

De aceea, Brazilia este tara care cultiva cea mai mare cantitate de cafea, producand o treime din toata cafeaua comercializata la nivel mondial. Potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei, pe locul doi se afla Vietnam. Cu toate acestea, Brazilia produce de doua ori mai multa cafea decat Vietnam.

Stiati ca boabele de cafea sunt de…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.