5 Plante medicinale care te scapă de insomnii

Dacă este una dintre acele nopți în care ai insomnii, cel mai bine este să nu apelezi la pastile. Doar sunt atâtea remedii naturale care te pot face să scapi de la cea mai mică la cea mai mare problemă.

Plantele ce au efect sedativ au în structura acestora uleiuri esențiale și flavonoide. Dacă te confrunți cu insomnii, prepară-ți înainte de culcare infuzii și decocturi pe care le poți bea calde, îndulcite cu miere sau cu oricare alt îndulcitor. Reține că un rol sedativ important îl au și băile cu plante medicinale.

1. Conuri de hamei

Prima plantă care te poate ajuta în problema ta cu somnul este hameiul. Poți prepara cu ușurință o infuzie din 1 sau 2 linguri de plantă la o cană de apă fierbinte. Bea această infuzie de 2 ori pe zi, iar ultima cană cu o jumătate de oră înainte de culcare. Pune conuri de hamei într-un săculeț și miroase-l. Va induce somnul foarte ușor.

2. Măghiran

Măghiranul este o plantă cu efect calmant al sistemului nervos. Ajută la înlăturarea stărilor de anxietate și calmează palpitațiile. Prepară o infuzie dintr-o linguiță de plantă la o cană de apă fierbinte. Bea două- trei căni pe zi, iar pe ultima înainte de culcare.

3. Talpa gâștii

Această plantă acționează chiar mai bine decât valeriana. O poți folosi pentru tratarea insomniei, dar și în cazul altor afecțiuni ale sistemului nervos (anxietate, depresie). O astfel de infuzie acționează ca un sedativ eficient și este foarte bun pentru șoferii auto, pentru că nu diminuează reflexele.

Prepară o infuzie din 3 linguri de plantă la o cană de apă clocotită. Bea din această infuzie 3-5 linguri pe zi, iar pe ultimele două, înainte de somn.

4. Obligeană

Această plantă trebuie macerată la rece timp de 6 ore. O cantitate de o lingură de rizomi mărunțiți la o cană cu apă este suficientă. Strecoară și bea o cană de-a lungul întregii zile, în mai multe reprize. Ultima repriză trebuie băută înainte de culcare.

5. Valeriană

Ai două opțiuni de a consuma rădăcină de valeriană. Prima este sub formă de pulbere, câte un vârf de cuțit, de 3 ori pe zi. A doua este sub formă de infuzie, pe care o vei prepara dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă fierbinte. Se bea pe reprize, de-a lungul întregii zile.

Valeriana poate avea unele efecte secundare deranjante. Din acest motiv trebuie consumată foarte atent, cu moderație.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.