5 sfaturi pentru o igienă orală perfectă

Încă de mici suntem învățați că prevenția este mult mai ușoară decât tratarea unei probleme, iar dantura nu face nici ea excepție de la regulă. Și cum un zâmbet perfect nu poate fi niciodată obținut fără a acorda o atenție deosebită igienei orale, ne-am propus să-ți vorbim despre ce presupune grija pentru sănătate orală și să-ți oferim câteva sfaturi eficiente pentru o igienă orală perfectă. 

     1. Spală-te pe dinți în fiecare zi 

Spălarea zilnică a dinților este unul dintre cele mai simple sfaturi pe care le poți urma în ceea ce privește îmbunătățirea igienei orale și sănătatea cavității bucale. Periatul dinților nu se va lasă niciodată pe ziua următoare, reprezentând în sine o măsură de protecție a danturii. 

De regulă, este recomandat să te speli pe dinți de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Cu toate acestea, ideal ar fi să te speli pe dinți după fiecare masă importantă a zilei, cu atât mai mult seara, înainte să mergi la culcare. 

     2. Optează pentru o periuță de dinți electrică 

Știm că toată lumea este obișnuită cu periuțele de dinți manuale, însă cele electrice sunt net superioare când vine vorba de igiena orală. În primul rând, o periuță electrică este mult mai eficientă la nivel de număr de mișcări pe minut. De asemenea, periuțele electrice sunt mai ușor de folosit, îndepărtează cu ușurință placa bacteriană și protejează…

Continuarea Aici

You might also like