6 Cauze ale durerii de ovare

De foarte multe ori femeile dau nas în nas cu durerea de ovare. Chiar dacă în majoritatea cazurilor sunt niște dureri normale, acestea pot fi semnale ale unor probleme atunci când sunt din ce în ce mai acute și mai îndelungate.

Durerea de ovare este localizată în partea de jos a abdomenului și poate să se întindă în spre partea lombară sau a coapselor, în funcție de cauză. Aceasta poate fi intermitentă sau continuă și se poate simți ca o senzație de arsură, înțepătură sau o durere surdă. Oricare ar fi aceasta, nu ignora aceste semne și spune-i medicului tău.

Cauzele durerii ovariene

1. Ovulația

Nu sunt foarte multe femei care resimt această durere, dar este destul de întâlnită. Poate apărea înainte de menstruație, dar și la câteva zile după ce aceasta se sfârșește, atenționându-te că urmează momentul ovulației, adică momentul în care tu ești cel mai fertilă.

2. Menstruația

Este foarte frecventă pentru majoritatea femeilor. Poate alterna în intensitate, de la ușoară la severă, depinzând de contracțiile mușchilor din uter.

3. Chist ovarian

Este o afecțiune foarte întâlnită în rândul femeilor de toate vârstele, chiar și de la cele mai fragede vârste. Majoritatea dintre acestea nu reprezintă un pericol. Apar de cele mai multe ori în timpul ciclului menstrual, sunt benigne și nu există o anume cauză pentru dezvoltarea acestora. Chisturile ovariene pot să difere în funcție de mărime dar chiar și un chist de mărime mare poate fi benign.

4. Endometrioza

Este o condiție comună și apare atunci când celulele cresc în afara uterului (în vezică, ovare, intestin). Endometrioza afectează o cincime din femeile aflate la vârsta reproducerii. Printre simptomele endometriozei se află durerea foarte puternică, iar dacă nu este tratată, poate cauza infertilitate.

5. Primele 4 săptămâni de sarcină

Pot exista dureri ovariene în primele patru săptămâni de sarcină datorită modficărilor de la nivelul uterului.

6. Boala inflamatorie pelvină

Este provocată de infecțiile bacteriene, mai ales a bacteriilor gonococilor, care sunt responsabile pentru gonoree. Aceasta duce la inflamația ovarelor, a tuburilor faloopice și a deschiderii uterine.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.