8 beneficii importante ale kinetoterapiei

Deși kinetoterapia nu este primul lucru la care te gândești atunci când vine vorba de o problemă de sănătate, acest tip de terapie poate fi cea mai bună soluție pentru tine. Kinetoterapia reprezintă terapia prin mișcare. Exercițiile fizice efectuate în cadrul ședințelor de kinetoterapie sunt coordonate de un specialist, astfel încât să fie realizate corect. Multe afecțiuni pot fi ameliorate sau combătute cu ajutorul kinetoterapiei, în special afecțiunile sistemului musculo-osteo-articular. Kinetoterapia nu se efectuează în orice centru medical, ci doar în clinici specializate. Află care sunt beneficiile kinetoterapiei, care trebuie să te convingă să optezi pentru un astfel de tratament.

     1. Poate elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale.

Procedurile chirurgicale sunt proceduri complexe, invazive, care presupun o recuperare dificilă și dureroasă. Kinetoterapia poate ameliora sau vindeca unele condiții medicale care necesită operație chirurgicală, cum ar fi hernia de disc. Acest lucru scade și costurile legate de tratament. Pe de altă parte, dacă operația este absolut necesară, kinetoterapia este recomandată înainte și după, pentru recuperare mai facilă. 

     2. Reduce sau combate durerile

Terapia prin mișcare ajută la refacerea țesuturilor musculare și articulațiilor, ceea ce duce la ameliorarea durerilor sau chiar combaterea acestora. În plus, acest lucru scade necesitatea utilizării…

Continuarea Aici

You might also like