A căzut în ocean, dar a supraviețuit

Un turist german a supraviețuit ore întregi după ce a căzut din barcă , fără vestă de salvare, datorită unei tehnici pe care o folosesc soldații din Marina americană.

Arne Mucke și fratele său navigau cu un iaht din Aukland spre Brazilia. La un moment dat un vânt puternic a mișcat vela ambarcațiunii și l-a izbit pe Arne, arucându-l în valuri. Acesta nu purta vestă de salvare, fiind îmbrăcat doar cu un tricou și o pereche de blugi.

Degeaba a încercat fratele său, Helge, să-l tragă din apă aruncându-i o funie și o vestă gonflabilă, dar valurile l-au îndepărtat rapid de iaht și nu a mai putut ajunge la acestea.

Atunci Arne și-a amintit de un truc pe care îl învățase în urmă cu mulți ani, anume cum să improvizeze ceva în caz de urgență, o vestă de salvare dintr-o pereche de pantaloni.

”M-am gândit mereu că dacă voi pica peste bord fără vestă de salvare, voi încerca și eu metoda asta. Am respirat adânc, mi-am scos blugii, am făcut noduri la capătul cracilor și i-am umflat. Apoi i-am scufundat. Așa am obținut o vestă de salvare”, a povestit bărbatul.

Fratele său au alertat autoritățile și un elicopter de salvarea șosit la fața locului. Bărbatul a reușit să plutească cu ajutorul unui astfel de truc,până au sosit salvatorii care l-au scos din apă.
Sursa NZ Herald

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.