A fost construită prima inimă artificială.

În Franţa, o nouă ţintă a fost atinsă în domeniul medicinei.Aici a fost realizată o inimă complet artificială, un eveniment ce dă speranţe multor pacienţi aflaţi pe listele de transplant. 

Spre sfârșitul anului trecut, o companie franceză numită Carmat a primit aprobarea în Europa pentru prima inimă artificială completă.Aceasta  fiind un organ format din materiale sintetice și biologice destinat implantării în bolnavii care au nevoie de transplanturi de inimă. După o jumătate de an, primul pacient american a primit una dintre aceste inimi.

Însă, primul transplant de inimă a fost făcut unui bărbat în vârstă de 39 de ani.

Intervenţia a fost făcută săptămâna trecută la un bărbat în vârstă de 39 de ani de la Spitalul Universitar Duke din Carolina de Nord. Bărbatul nu ajuns la spital sperând să aibă parte de un transplant de inimă, dar medicii i-au salvat viața. După ce a suferit de o insuficiență cardiacă neașteptată, el a fost diagnosticat cu boală coronariană avansată și a fost pregătit pentru o intervenție chirurgicală by-pass, o procedură ce presupune implantarea unui vas sănătos dintr-o altă parte a corpului pentru a redirecționa sângele în jurul unei artere blocate.

Dar starea i s-a înrăutățit rapid,  iar echipa medicală a realizat că o intervenție chirurgicală de bypass este inutilă și că un transplant tradițional de inimă a devenit prea riscant. Însă, pacientul se afla la…

Continuarea Aici

You might also like