A născut deși se afla în moarte cerebrală. Este povestea unei sportive internațioanale care a adus pe lume un bebeluș de pe patul de moarte

Miracolele sunt pretutindeni! O sportivă internațională, însărcinată în 9 luni, a fost ținută în viață de aparate cu toate că se afla în moarte cerebrală, pentru a-și aduce pe lume în mod fantastic un fiu sănătos.

Catarina Sequeira, de 26 de ani, a fost ținută în viață timp de trei luni pentru a-și putea aduce pe lume prunctul, înainte de a fi deconectată de aparate. Aceasta era sportivă internațională la canoe și a intrat în mod teribil în moarte cerebrală când avea doar 19 săptămâni de sarcină, de la un atac acut de astm.

Salvador este numele băiețelului care s-a născut joi, printr-o operație de cezariană. Acesta s-a născut cu o zi mai devreme de termen deoarece starea respiratorie a mamei sale se deteriorase.

Catarina s-a aflat în comă indusă timp de 56 de zile și a fost ținută în viață cu ajutorul unui ventilator pentru a da voie copilului să supraviețuiască în interiorul ei. Aceasta și-a reprezentat țara peste tot în lume, fiind o canoeistă foarte pricepută. Catarina a suferit dintotdeauna de astm.

Copilul tinerei s-a născut complet sănătos, cu o greutate de 3,75 kg. Acesta va rămâne în spital sub supraveghere timp de trei săptămâni, cel puțin.

Tatăl băiețelului i-a pus numele Salvador însemnând „un miracol”, deoarece asta a considerat după ce își pierduse speranțele.

„Copilul este bine, vă rog să îmi respectaţi tăcerea”  a declarat tatăl lui Salvador

Chiar dacă iubita lui nu mai avea nici o șansă la viață, bărbatul a luat decizia de a continua sarcina Catarinei, conform legislației Portugaliei privind donarea de organe.

Șeful comitetului de etică al spitalului a declarat că acest lucru a fost posibil pentru că bărbatul nu a renunțat niciodată la dreptul de donare al organelor de consimțământ din Portugalia.

„Fiind un donator nu înseamnă doar a fi în măsură să donați un ficat, o inimă sau un plămân, dar și să fiți în poziția de a vă oferi un astfel de copil, puteți trăi și nimeni nu are dreptul să întrerupă procesul decizional al mamei” a remarcat acesta.

Sursa: observator.tv

You might also like