Acțiune de măsurare a concentrației de radon

 Un operator economic, care are ca acționar UBB Cluj-Napoca și un laborator al Facultății de Știința și Ingineria Mediului, va începe de la sfârșitul lunii noiembrie o acțiune la nivel național de măsurare a concentrației de radon, un gaz cu efect cancerigen, din toate clădirile publice din România.

Șeful Laboratorului de Încercări Radon „Constantin Cosma” din Cluj-Napoca, Alexandra Cucoș, a declarat, joi, la o dezbatere organizată la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului a UBB, că, printr-o directivă europeană din 2013, radonul a fost recunoscut ca principal factor de mediu cancerigen pentru populație.

„În momentul de față suntem într-o rețea de dezvoltare a unor entități private sub cupola unui operator economic, cu acționar UBB și Laboratorul de Încercări Radon din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului a UBB, care va avea capacitatea să măsoare concentrația de radon din toate clădirile publice cu locuri de muncă, școli și grădinițe din România. Acțiunea de măsurare va fi una la nivel național și va începe la sfârșitul lunii noiembrie. Deținătorii acestor clădiri trebuie să ne contacteze pentru a putea efectua aceste măsurători. Printr-o directivă europeană din 2013, radonului i-a fost asumat oficial rolul de principal factor de mediu cancerigen pentru populație, fiind unul din elementele care se regăsesc în resursele naturale ale planetei. Măsurarea concentrației de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.