Alarmă alimentară într-un cunoscut lanț de magazine din România. Produsele dăunătoare au fost scoase de pe piață

România a transmis o alertă alimentară! Lidl, un important lanț de supermarketuri național a retras de pe piață câteva sortimente din categoria „Chef Select sandwich”. Opțiunea cu ”Salam de Sibiu şi cascaval, 200g“ și cea cu ”Pui şi bacon prăjit” au fost scoase de la vânzare deoarece acestea conțin făină de soia care este nedeclarată pe eticheta produsului.

Cele două produse nu sunt recomandate persoanelor care sunt alergice la soia.

”S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L recheamă preventiv produsul „Chef Select, Sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi caşcaval, 200g“ indiferent de termenul de valabilitate. S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe eticheta. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele.

Având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la soia trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum”, este anunțul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Conform anunțului postat, produsele retrase de pe piața de vânzare fac parte lanțului de magazine Lidl.

Alte produse din categoria „Chef Select” sau marca Lidl nu vor fi afectate de incidentul prezentat.

Sortimentele din categoria de mai sus care au fost retrase de la vânzare sunt „sandwich-urile cu pui şi bacon prăjit și cele cu salam de Sibiu si cascaval, 200g”

”Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsele de la vânzare. Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produselor va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”,  este anunțul făcut pentru retragere, conform news.ro

Sursa: observator.tv

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.