De acum se poate! Sancționarea cu amenzi pentru abandonarea unui câine. O bucureșteancă a fost aspru pedepsită

Oxy, un câine de rasă pitbull, în vârstă de 1 an și jumătate a fost abandonat în sectorul 5, în vecinătatea șoselei Giurgiu.

Sancțiuni pentru abandonarea câinilor. O bucureșteancă a fost amendată de către Poliția Animalelor.

Prima sancțiune contravențională a fost aplicată de către Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului București unui stăpân de pitbull pentru că și-a abandonat câinele în stradă, la periferia sectorului 5. Stăpânul și-a scuzat fapta ulterior prin lipsa de spațiu din locuință.

Poliția Locală a Municipiului București fost informată că, un câine de rasă pitbull în vârstă de un an și jumătate, ce răspundea la numele Oxy a fost abandonat pe străzi într-un sector din București. Este prima amendă pe care autoritățile locale au dat-o pentru abandonul animalelor.

De asemenea, s-a descoperit și că animalul nu era înregistrat în evidențele autorităților, precum prevede legea.

„Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreținut un minor și nu mai are suficient spațiu în casă. , ‘fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curți spațioase și am avut speranța că cineva va avea grijă de el’, după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în mașina familiei și dat jos cu forța într-o intersecție din zona stabilită. După ce mașina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pit bull-ul în fața ușii, un locatar a intrat în panică și l-a gonit. Apoi, a anunțat Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA)”, s-a descoperit într-o informare a Poliției Locale a Municipiului București.

Femeia a fost amendată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea legii privind Protecția animalelor.

Sursa: ciao.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.