Despre sinceritate si efectele sale intr-o relatie

Cu totii am fost invatati de mici ca nu este bine sa mintim niciodata, dar la fel de bine am fost invatati ca adevarul trebuie ales in orice situatie. Atunci cand vorbim despre adevar si sinceritate intr-o relatie amoroasa, specialistii sunt de parere ca oamenii percep multe lucruri, mai ales atunci cand vine vorba despre deceptii, dezamagiri, adevar si incredere. Specialistii afirma ca, in momentul in care este controlata, minciuna poate crea anumite conexiuni. De asemenea, acestia ne recomanda cand ar trebui sa mintim intr-o relatie.

Exista destul de multe exemple de minciuni care dauneaza, insa cel mai toxic tip de minciuna tinde sa fie fara doar si poate cel care promoveaza propriile interese in detrimentul altora. Insa minciunile prosociale, adica acele minciuni care au rolul de a-i ajuta ce ceilalti,pot construi defapt increderea in oameni.

De ce spun specialistii ca unele minciuni sunt benefice ?

Ei bine, este o intrebare care ne framanta zi de zi, insa specialistii afirma acest lucru pentru ca minciunile sunt benefice, atunci cand nu sunt egoiste. De exemplu, daca ii spunem partenerului, sau partenerei ca arata grozav inainte de o intalnire, cu scopul de a-i creste stima de sine, acest lucru este absolut perfect. Insa, daca ii spunem acest lucru doar pentru a pleca mai repede spre locul destinatiei, fiindca suntem in intarziere, devine un motiv egoist.

De asemenea, atunci cand suntem in postura de a oferi un feedback, sinceritatea este foarte importanta. Desi nu este deloc greu sa devii rautacios, sinceritatea brutala nu este deloc eficienta in nicio situatie.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.