Facultățile oferă meditații gratuite celor ce se află în pragul examenului de Bac sau de admitere

Un nou program educațional pentru pregătirea examenelor de bacalaureat dar și pentru a simulărilor. Universitatea din București a început un nou program ce are ca scop meditarea elevilor ce sunt pe cale să susțină examenul sau simularea de bacalaureat, în mod gratuit, fără a fi nevoie de vreun efort financiar suplimentar din partea părinților. Profesorii universitari vor ține aceste cursuri și vor acoperi toate materile. Chiar și așa, pentru unii elevi aceste meditații ajutătoare nu sunt suficiente, iar în cele din urmă recurg tot la meditații particulare pentru a reuși să ajungă la nivelul dorit.

Împreună cu profesorul universitar sute de elevi fie în bănci, în picioare sau pe treptele amfiteatrului, rezolvă probleme la matematică și își notează toate informațiile. Nu este un curs obișnuit ci sunt meditații gratuite, pentru viitorii studenți ai Universității Politehnică.

Acest program se bucură de un mare succes deoarece în fiecare sâmbătă, elevi din întreaga țară care se pregătesc pentru admiterea facultății, vin și se pregătesc. Datorită numărului mare de elevi doritori să învețe, Universitatea vrea să mai pună la dispoziție un amfiteatru, pentru a trece de la numărul de 500 de locuri la 680. De asemenea, și facultatea de Istorie din Capitală oferă astfel de meditații până pe data de 25 mai, în fiecare sâmbătă.

 

„Vin pur şi simplu pentru a înţelege mai mult, mai bine, pentru a se pregăti temeinic pentru viitorul concurs de admitere”, a declarat un dr. conferențiar, Victor Catană.

Cu toate astea, unii părinți tot se văd nevoiți să scoată bani din buzunar pentru meditațiile private, pentru a fi siguri că ai lor copii beneficiază de atenție exclusivă. Aici, prețuri oscilează între 50 lei și 200 de lei. Unii părinți se văd nevoiți chiar să scoată din buzunar jumătate de salariu mediu pentru pregătirea specială pentru Bacalaureat.

Unul dintre motivele pentru care elevii au nevoie de pregătire specială este faptul că sistemul de învățământ aduce mereu câte ceva nou, iar elevii nu au timp să se obișnuiască cu schimbările. În semn de protesc, elevii vor să saboteze simulările examenelor și să predea coala albă.

 

 

 

Sursa: observator.tv

 

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.