Ai o relație la distanță? Află cum poate funcționa

O relație frumoasă presupune timp, afecțiune, întelegere și încredere. Dar ce este de făcut atunci când te separă zeci de kilometri de jumătatea ta?

A fost întâmplator, într-o vacanță sau poate chiar pe internet. Nu a fost nevoie de un schimb prea mare de cuvinte ca să îți dai seama că te-ai îndrăgostit. După ce v-ați cunoscut mai bine, ți-ai dat seama că are tot ce îți puteai dori de la o persoană și de la o relație. Dar un lucru intervine. Distanța. Sunteți la zeci sau poate sute de kilometri depărtare unul de altul și încep ușor ușor să apară mici gelozii și neîncrederi. Te gândești că ar fi mai bine să continui pe drumul tău și să dai uitării totul, însă nu poți, pentru că dragostea este mai presus. Ce e de făcut?

Ai încredere

Unde dragoste nu e, nimic nu e. La fel și cu încrederea. O dobândești greu și o poți pierde într-o clipă. Dar ca să poți avea încredere în relație, trebuie mai întâi să ai încredere în tine. În acest fel vei știi cum să îndeplinești nevoile, dorințele și așteptările celui de lângă tine prin încrederea de sine.

Vorbiți des și confesați-vă

Pentru ca o relație să fie stabilă și armonioasă trebuie să puneți mare accent pe comunicare. Comunicarea consolidează relația și vă permite să vă apropiați mai mult unul de celălalt. Asigură-te că vorbești frecvent cu partenerul sau partenera, că vă ascultați unul pe altul și puteți implica și planuri comune de viitor. Fă-ți timp, confesează-te în fața lui/ei și nu te aștepta să îți citească gândurile. Dacă ai vreo problemă sau te deranjează ceva, partenerul tău ar trebui să fie primul care să știe. Ai grijă totuși cum comunici toate aceste lucruri.

Ochii care nu se văd se uită?

Într-adevăr, este dificil să nu îți poți vedea mereu persoana iubită. Dar o iubire adevărată nu se poate uita, și anulează distanța fizică dintre voi doi. Nu fii descurajat în momentele de tensiune, și alege să lupți pentru ceea dragoste, nu contra acesteia. O relație stabilă și durabilă necesită multă muncă, sacrificiu, implicare și răbdare.

„Există dragoste la distanță atâta timp cât relația este construită pe încredere, are baze solide, iar nevoile emoționale sunt satisfăcute. Comunicarea, la fel, este foarte importantă, deoarece te ajută să găsești modalități prin care să păstrezi contactul cu partenerul și să-l simți mai aproape. Planurile de viitor pe care le faceți împreună îți dau motivație, speranță și curaj pentru a trece peste perioadele dificile”, mărturisește Mădălina Țiriac, psihoterapeut.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like