Alimente pentru un ten luminos

Alimentele care ne ajută să avem un ten frumos sunt, totodată, și cele care contribuie la starea noastră de sănătate.

Sigur că putem urma tendințele actuale si alege să folosim diverse produse, pentru a repara sau masca stricăciunile făcute de un stil de viață nesănătos.

Însă cea mai bună soluție este cea care ne dă rezultate pe termen lung.

O alimentație naturală, bazată pe produse crude este cea mai bună alegere în materie de tratamente faciale.

Pielea este cel mai mare organ de detoxificare. Prin urmare, atât timp cât mâncăm produse denaturate, în loc de alimente naturale, crude, nu ar trebui să ne mire faptul că și tenul nostru are de suferit.

Înainte de a ne gândi ce anume să mâncăm este, poate, mai important să ne întrebăm ce anume să NU consumăm, pentru că, de multe ori, unele dintre produsele pe care le consumăm sunt exact cele care duc la apariția problemelor cu tenul.

Alimente precum lactatele, cerealele neîncolțite, produsele gen fast-food, zahărul, grăsimile hidrogenate sau o dietă prea bogată în alimente gătite, care ne oferă prea puține enzime, duc la îmbătrânirea prematură a întregului organism și, implicit, la urâțirea tenului.

Ce să consumăm pentru a avea un ten frumos?

Sucurile verzi, din verdețuri și legume- nimic nu alcalinizează mai bine tenul, decât sucurile verzi din verdețuri cât mai închise la culoare și legume.

Cu ajutorul lor, ne asigurăm că asimilăm ceea ce mâncăm, pentru că, neavând fibre, sucurile verzi trec direct în intestine, fără a fi necesar să fie digerate în stomac.

În afară de faptul că alcalinizează organismul, aceste sucuri asigură și o hidratare optimă, întrucât conțin apă distilată organică, de cea mai bună calitate. Ce e garantat e că de la sucurile verzi niciodată nu vom face pietre la rinichi…

Verdețurile, lămâile, castraveții și tulpinile de țelină sunt printre cele mai benefice ingrediente de adăugat într-un suc verde.

Suc din iarbă de grâu și germeni- ușor de crescut, oriunde, oricând, organice, ieftine, sunt alimentele ideale, pentru că asigură o paletă variată de vitamine și minerale necesare corpului.

Germenii se pot consuma atât în salate, cât și în sucuri crude, alături de alte legume și verdețuri, iar sucul din iarba de grâu se poate bea zilnic, în doze de până la 10 g.

Alimentele bogate în vitamina E- uleiul din germeni de grâu, avocado, semințele de floarea-soarelui, migdale, semințe de pin, spanac, măsline, papaya, asparagus, ardei.

Alimente bogate în vitamina A: verdețuri cât mai închise la culoare, morcovi, caise, pepene galben, papaya, ardei, asparagus, germeni, brocoli.

Alimentele bogate în Vitamina C: ardei verzi, fructe de pădure, citrice, brocoli, căpșuni,
cireșe, papaya, kiwi, germeni, pepenii, frunzele verzi,

Grăsimile sănătoase: avocado, ulei de măsline, unt de cocos, ulei din germeni de grâu,
ulei de cânepă, ulei de in, semințe de chia, nuci și alte semințe și nuci hidratate.

Fructele bogate în antioxidanți: măceșe, afine, cătină, mure, coacăze, și, în general, toate fructele de pădure.

Alimentele bogate în siliciu, sulf și magneziu- ceapa, usturoiul, ceaiul de coada calului, fasolea verde, coaja de măr și de castraveți, varza, MSM, semințele de dovleac, de in și de floarea-soarelui, de susan, nucile de brazilia, migdalele.

Nu trebuie să investești bani în tot felul de creme cu chimicale, ce promit că vor face minuni, cât ai pocni din degete. Cel mult poți obține rezultate temporare, pentru care plătești un preț, de multe ori, prea mare…

Secretul unui ten frumos nu este, de fapt, un secret. Este cel mai natural lucru din lume, la dispoziția ta oricând: o dietă bazată pe alimente crude, diversificate și un stil de viață sănătos.

E tot ce merită aplicat, pentru că sigur dă rezultate. Restul sunt vorbe goale. Și multă, multă reclamă…

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.