Ambasada Franţei în România

Nava maritimă de patrulare „Commandant Birot” va face o escală în portul Constanţa

Nava maritimă de patrulare „Commandant Birot” va face o escală în portul Constanţa, în perioada 4 -7 decembrie 2019. Această navă este în prezent dislocată în Marea Neagră, în cadrul misiunilor desfăşurate în mod regulat de Marina franceză în regiune, pentru a arăta solidaritatea Franţei faţă de aliaţii săi şi pentru a păstra libertatea de navigaţie pe această mare.

Escala în portul Constanţa a navei „Commandant Birot” se înscrie în cooperarea dintre forţele navale din Franţa şi din România şi va permite realizarea de acţiuni comune.

Pe parcursul aceste escale, echipajul navei va face schimb de experienţă şi expertiză cu membrii Marinei Române. O serie de exerciţii comune cu Marina Română este prevăzută miercuri, 4 decembrie.

Vineri, 6 decembrie, de la ora 12,15, la bordul navei franceze „Commandant Birot” va fi organizată o conferinţă de presă la care va participa doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România şi comandantul navei, locotenent-comandantul Maxime Leroy. Jurnaliştii care doresc să participe sunt rugaţi să se acrediteze la această adresă înainte de miercuri, 4 decembrie, ora 16.00.

Comandată de locotenent-comandantul Maxime Leroy, nava maritimă de patrulare „Commandant Birot” are un echipaj compus din 96 de marinari.

Iniţial conceput pentru lupta împotriva submarinelor în mediul din apropierea…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.