Ambasadoarea Franţei în România, va efectua pe 25 şi 26 februarie prima sa vizită oficială în municipiul Cluj-Napoca

Excelenţa Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România, va efectua pe 25 şi 26 februarie prima sa vizită oficială în municipiul Cluj-Napoca.

Vizita va debuta cu o serie de întâlniri instituţionale cu dl. Istvan Vakar, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi cu dl. Emil Boc, Primarul oraşului.

Pe planul cooperării bilaterale, agenda întâlnirilor include discuţii despre dezvoltarea de proiecte cu oraşele înfrăţite Dijon şi Nantes, dar şi despre organizarea, în parteneriat cu Primăria, a unui hackathon online pe tema politicilor publice pentru reducerea utilizării plasticului, în cadrul Întâlnirilor Europene din Transilvania, eveniment care va avea loc între 26 şi 28 martie 2021.

În contextul educaţional, în care predarea limbii franceze este o prioritate a diplomaţiei franceze în România, dna Auer se va întâlni cu dna Marinela Marc, Inspector şcolar general şi cu dna Simona Dobrescu, Directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, unde va dezveli o placă „LabelFrancEducation”, marcă a calităţii învăţământului bilingv de limba franceză.

Vizita pe partea universitară sunt prevăzute întrevederi cu dl Daniel David, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai, cu dl Cornel Cătoi, Rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, dar şi cu membri din conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, unde Ambasadoarea Franţei va întâlni şi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.