Anul nou chinezesc

Chinezii se pregatesc sa lase in urma Anul Cainelui, si sa intre in noul an, incepand de marti, care se afla sub semnul Porcului de Pamant, simbol al bunastarii.

Sarbatorile incep de astazi cu o cina in familie in al carei meniu obligatoriu trebuia sa intre pestele si galustile. Copii primesc pachetele rosii in care se gasesc bani, simbolizand belsug si noroc.

Si ca sa le mearga bine in noul an, in acea zi, oamenii nu trebuie sa spele rufe, sa se spele pe cap si sa evite copiii care plang, iar pe tot cuprinsul tarii se organizeaza targuri, unde oamenii patrec-bat tobele, merg pe picioroange si danseaza dansul deagonului.

In Anul Porcului de Pamant, astrologii chinezi considera ca va fi de bun augur pentru investitii si imbogatire va fi unul al bucuriei, al virilitatii si al iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru ca porcul atrage succesul in toate aspectele virtii.

De sarbatori, poporul chinez, obisnuieste sa ofere in dar bijuterii inspirate de zodia anului care incepe.Yang Xiu, antropolog: ”Porcul este un animal foarte important din septel. Pe langa faprul ce-l mancam, porcul are si o simbolistica bogata. In folclor, imaginea lui durdulie, rotunjimile lui sunt asociate cu bogatia si abundenta.”

Si pentru ca porcul esre in centrul atentiei, acest faot s-a rasfrant si asupra purcelusei Peppa, care se bucura in China de o popularitate uriasa. Eroina desenului animat britanic a fost interzisa anul trecutin China, fiind considerata prea ”razvratita”, dar dupa o scurta perioada de dizgratie Peppa a fostinsa reabilitata.

In calendarul chinezesc anul nou este cea mai importanta sarbatoare care pune accentul pe familie si ca de obicei, in ultima saptamana, oamenii au pornit spre localitatile lor de bastina, cu trenurile, avioane sau masini.

Peste 410 milioane de chinezi au fost prinsi in marea migratie de Anul Nou pentre a fi alaturi de familiile lor.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.