Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuinţe în capitala economică a Ecuadorului

Aproape 800 de cadavre au fost adunate din locuinţe din Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, unde serviciile sanitare şi funerare sunt suprasolicitate de pandemia de COVID-19, a anunţat duminică Jorge Wated, oficialitate ecuadoriană care conduce o forţă specială formată din poliţişti şi militari, informează AFP.

Aceste sute de cadavre au fost scoase din locuinţe de forţe speciale formate din poliţişti şi militari şi înfiinţate de guvern în faţa haosului provocat de pandemie în Guayaquil, mare port situat pe coasta Pacificului.

„Numărul (de trupuri neînsufleţite) pe care le-am adunat din locuinţe cu ajutorul forţelor speciale a depăşit 700”, a declarat Jorge Wated, în timpul unei conferinţe de presă online din Guayaquil.

Puţin mai târziu, Wated a notat pe contul său de Twitter că numărul de cadavre adunate de aceste forţe din locuinţe este de 771, la care se adaugă cele 631 de trupuri care se află în spitale, ale căror morgi sunt pline.

Wated nu a specificat cauzele pentru care cele circa 1.400 de decese au survenit în timpul stării de urgenţă sanitare decretată la Guayaquil din cauza pandemiei.

Potrivit celui mai recent bilanţ naţional, Ecuadorul a înregistrat circa 7.500 de contaminări, dintre care 333 de decese, după ce prezenţa virusului pe teritoriul său a fost anunţată la 29 februarie.

Provincia Guayas numără 72% dintre cazuri, iar în Guayaquil, capitala sa, se înregistrează circa 4.000 de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.