Aproape două mii de oameni au alergat pentru copiii cu cancer în Capitală

Peste 1500 de persoane din București, adulți și chiar copii, s-au adunat și au alergat la cel mai mare și important eveniment de alergare pentru începători, duminică dimineața. Evenimentul a pornit din Pădurea Băneasa și a fost alcătuită din trei curse. Cea mai cunoscută a fost cea pentru familii. Cei care au participat, au donat bănuții din prețul biletului pentru copiii care suferă de cancer.

Duminică a fost o zi perfectă. S-a simțit că este primăvară, de aceea, în această zi cei 1.500 de alergători au aglomerat toate aleile pădurii Băneasa. Proba pentru familii a rămas cea mai populară dintre toate celelalte. În cursa cu scop caritabil din nordul Bucureștiului, peste 100 de copii au alergat pentru prima oară alături de părinții lor.

Toți cei care au participat la concurs, s-au bucurat din plin de vremea extraordinară de primăvară și nu s-au concentrat pe faptul că se află într-o competiție, mai ales că majoritatea au fost începători. Singurul lor gând a fost de fapt îndreptat către copiii nevinvați care suferă de cancer și au vrut să fie parte din sprijinul lor.

S-au înscris și sportivi de performanță la proba de semimaraton, adică după crosul de 11 kilometri prin pădure.

În Pădurea Băneasa se organizează de două ori pe an astfel de competiții. Oameni care vin din toată țară aleargă pentru cauze umanitare primăvara și toamna.

Biletul de înscriere a costat între 50 și 120 de lei, iar copiii au beneficiat de intrare gratuită. A fost strânsă în doar câteva ore o sumă de peste 30.000 de lei, care va fi donată copiiilor bolnavi care au mare nevoie de ajutor și sprijin.

Sursa: observator.tv

You might also like