Asociaţiile din industria farmaceutică susţin plafonarea taxei clawback

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) susţin plafonarea taxei clawback la 20% pentru produsele generice, respectiv 25% pentru inovative.

„APMGR solicită tuturor partidelor politice parlamentare să sprijine Guvernul în stoparea creşterii taxei clawback şi în implementarea măsurii de clawback diferenţiat şi plafonat la 20% pentru medicamentele generice şi 25% pentru medicamentele inovative, măsură menţionată în proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 85/2019 pentru completarea OUG nr. 77/2011, aflat în procedură de aprobare parlamentară”, a declarat preşedintele APMGR, Adrian Grecu, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit preşedintelui ARPIM, Alina Culcea, România este „singura ţară” care „penalizează” industria farmaceutică prin o „suprataxă lipsită de predictibilitate”, care a ajuns la 27,65%.

„Ne bucură faptul că toate părţile implicate sunt aliniate asupra soluţiei, de altfel singura variantă viabilă de luat în calcul, şi solicităm un consens şi la nivel politic pentru o implementare cât mai rapidă”, a declarat Culcea, conform sursei citate.

„Trebuie să ne îndreptăm atât către măsuri pe termen scurt, precum implementarea cât mai rapidă a mecanismului de clawback plafonat la 25% pentru medicamente inovative, respectiv 20% pentru medicamente generice şi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.