Astenia de primăvară vs anemia

Atunci când presupunem că suferim de astenie de primăvară, niciodată să nu înlăturăm varianta analizelor. Astfel vom afla dacă chiar astenia de primăvară nu ne dă pace sau dacă ne paște o anemie. De acasă sau din mediul online este foarte dificil să punem un astfel de diagnostic, iar cel mai clar rezultat se va vedea la medic.

Ar trebui să începem să ne îngrijorăm în momentul în care vedeți că simptomele care sunt speficice unei astenii, încep să se prelungească fără niciun motiv. În astfel de cazuri, trebuie neapărat să consultați un medic specialist. Există la fel de bine șansa să aveți anemie, iar acest lucru nu îl veți afla decât în momentul în care veți face un set de analize.

Oricum ar fi, chiar dacă este astenie sau anemie, important este să știți că totul pornește de la alimentație. Acum că primăvara și-a făcut loc din nou printre noi, piețele și magazinele sunt pline ochi de salate, roșii, castraveți, spanac, urzici, ardei și multe altele. În mod clar, fiecare dintre acestea reprezintă o sursă importantă de vitamine care ne vor rezolva problemele.

Încearcă cât mai multe salate cu fructe și legume

De reținut! Într-un bol de salată, trebuie să avem în vedere mai multe elemente nutrivite. Putem încerca o salată pe bază de spanac ce aduce un aport ridicat de fier, roșii, ardei gras roșu ce conține vitamina C din plin, semințe de floarea soarelui crude sau de dovleac, semințe chia pentru digestie, iar restul, rămâne la nivelul imaginației dumneavoastră, în funcție de gusturi.

În afara de o alimentație corespunzătoare, specialiștii ne mai recomandată ceva pentru a putea trece cu brio de această perioadă mai dificilă.

„Se recomandă petrecerea a cât mai mult timp în aer liber, pentru ca atunci când retina percepe lumina, corpul nostru secretă hormonul responsabil cu starea de bine. Și atunci se recomandă ieșirile în aer liber, o vacanță pentru a ne reîncărca bateriile”, a declarat psihologul Monica Dobrea.

Sursa: observator.tv

You might also like