Australia și Noua Zeelandă vor începe călătoriile între cele două țări, fără măsuri de carantină

Locuitorii din Australia și Noua Zeelandă vor putea călători între cele două națiuni fără a fi nevoie să fie puși în carantină din 19 aprilie. Primul ministru din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat această mișcare marți.

Din octombrie, călătorilor din Noua Zeelandă li s-a permis să intre în majoritatea statelor australiene fără carantină, deși acest lucru nu fusese reciproc. Ambele națiuni au controlat de atunci focare de Covid și au menținut ratele de infecție aproape de zero.

Țările și-au închis frontierele în martie anul trecut și au introdus o carantină obligatorie pentru cetățenii care se întorceau. Când au apărut focare, atât Australia, cât și Noua Zeelandă au instituit carantinări rapide pentru a opri răspândirea virusului.

Jacinda Ardern a lăudat astfel de răspunsuri agresive ca fiind cheia deschiderii bulei de călătorie.

„Nu pot vedea sau indica nici o țară din lume care să mențină o strategie de păstrare a țărilor lor complet fără Covid, deschizând în același timp călătoriile internaționale între ele”, a spus ea.

„Asta înseamnă că, într-un fel, știi, suntem lideri mondiali”.

Primul ministru australian Scott Morrison a apreciat decizia doamnei Ardern, menționând totodată că granița țării sale a fost deschisă neo-zeelandezilor de aproape șase luni deja.

„Ne-am asigurat că ambele țări ale noastre nu … au suferit aceleași tipuri de efecte de virus pe care le-am…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.