Automobile electrice sau automobilele echipate cu motoare cu combustie internă?

In acest an, inmatriculările globale de automobile electrice urmează să înregistreze un declin de 18%, însă este vorba de o contracţie mai mică faţă de cea înregistrată de automobilele echipate cu motoare cu combustie internă, au anunţat marţi analiştii de la BloombergNEF (BNEF), transmite Reuters.

Analiştii estimeaza ca înmatriculările de automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor scădea cu 23% la nivel global în 2020.

Si ca urmare a măsurilor destinate limitării propagării virusului COVID-19,  inchiderea temporară a showroom-urilor, a întrerupt vânzările şi a afectat încrederea consumatorilor, susţine BNEF într-un raport anual cu privire la perspectivele globale pentru automobilele electrice.

“Pandemia de COVID-19 va provoca o scădere majoră în vânzările globale de automobile în 2020. Direcţia pe termen lung nu s-a schimbat, însă piaţa va fi una cu denivelări în următorii trei ani”, a spus Colin McKerracher, analist la BNEF.

In 2040 automobilele electrice vor reprezenta 31% din flota globală şi vor fi responsabile pentru 58% din vânzările de autoturisme noi de pasageri, în timp ce automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor intra pe o pantă descendentă, după ce în 2017 au atins vârful, conform estimărilor BNEF.

Pentru acest an, analiştii se aşteaptă ca la nivel mondial să fie vândute 1,7 milioane de automobile electrice, care se vor adăuga celor aproximativ şapte milioane de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.