Aveţi de gând să vă cereţi iubita în căsătorie?

Nu de alta, dar s-ar putea să regretaţi. Conform unei echipe de cercetători britanici de la Universitatea Cornell, partenerii necăsătoriţi care locuiesc împreună sunt mult mai fericiţi decât cei care s-au hotârât să oficializeze relaţia. Totodată, aceştia au o stimă de sine mult mai ridicată şi sunt dispuşi la mult mai mult efort pentru a întreţine, dar şi a clădi ceea ce au împreună.

Cercetarea a avut la bază un eşantion de 2.737 de femei şi bărbaţi necăsătoriţi.  Dintre aceştia, 896 s-au căsătorit, ori mutat cu un partener pe parcursul a şase ani de zile, durata în care s-a desfăşurat procesul de cercetare. Ceea ce au urmărit, în această perioadă, cercetătorii – au fost toate aspectele legate de sănătate, atât mintală, cât şi corporală, sau mai bine zis, psihosomatică, dar şi frecvenţa depresiiilor, ori relaţiile pe care le-au avut subiecţii cu alte persoane. În ansamblu, a fost analizată viaţa lor cu toate suişurile şi coborâşurile.

Cee ce s-a desprins, a fost ideea de asemănare, practic nu există mari diferenţe între o relaţie oficializată şi una de concubinaj. În ambele situaţii, frecvenţa întâlnirilor cu părinţii, dar şi prietenii scade. Kelly Musick, una dintre personale însărcinate cu programul de cercetare, a declarat pentru  Discovery următoarele: „Am constatat că diferenţele dintre mariaj şi convieţuirea simplă tind să dispară şi chiar după o perioadă scurtă,…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.