Bănuiți că nu au raportat infecții nosocomiale

 Mai mulți medici de la secția de urologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt bănuiți că nu au raportat infecții nosocomiale. Poliția a deschis un dosar penal, urmând ca medicii să fie audiați.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Țuhașu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii fac cercetări într-un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

Cercetările se fac sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Suspiciunea este că medicii și reprezentanții SJU Târgu-Jiu nu au raportat infecțiile nosocomiale care au fost descoperite, potrivit unor surse, în Secția Urologie.

Consilierul judeţean PNL, Victor Banţa, fostul prefect al județului Gorj, a cerut spitalului să precizeze dacă a existat vreo infecție în secția respectivă în ultimii trei ani.

Acesta a declarat pentru MEDIAFAX că știe că există un referat în care se spune că există infecții nosocomiale. Consilierul a cerut un raport, din 2017 încoace, legat de aceste infecții și i s-a răspuns că nu există infecții. Totodată, Banța spune că spitalul a cheltuit bani pentru eradicarea acestor infecții și se întreabă de ce a fost nevoie de cheltuieli dacă infecțiile nu există.

„Dacă ai declarat zero infecții, nu ai dreptul să ordoni cheltuirea unor sume alocate din bugetul de venituri și cheltuieli pentru eradicarea lor. Nu ai cum, dacă tu nu raportezi și zici că sunt zero….

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.