Bărbat din Neamţ, diagnosticat cu hantavirus la Spitalul ”Dr.C.I.Parhon” din Iaşi; prognosticul este rezervat

Un bătrân în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ, a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi, iar diagnosticul a fost, hantavirus, o boală infecţioasă rară.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, a afirmat că bărbatul a fost trimis de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ pentru că avea stări de greaţă, vărsături, şi o stare generală proastă, cu anurie şi hematurie.

„Acesta a fost motivul pentru care a fost direcţionat iniţial la Spitalul Parhon. Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a precizat Ionuţ Nistor.

Conform acestuia, hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

„Asta înseamnă că este mai puţin transmisă prin aerosoli şi mai mult prin contact…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.