Battle on Snow-concursul care a adunat zeci de oameni pe pârtia din Harghita

Weekendul acesta în Harghita a fost prilej de distracție pe pârtie. Vremea a fost perfectă, iar zăpada nemaipomenită pentru sporturile de iarnă. Turiștii n-au stat pe gânduri, iar unii dintre aceștia chiar s-au dat în spectacol cu schiurile sau snowbord-urile.

Cu alte cuvinte, a fost un concurs între cei pasionați de sporturile de iarnă, sportivi de performanță și nu numai. Au existat și mici accidentări și căzături, ca în orice concurs de acest fel, bineînțeles. Cu toate astea, nimic nu le-a știrbit oamenilor zâmbetul de pe față și toate demonstrațiile și exercițiile s-au încheiat cu bine.

Zăpada încă este prezentă din abundență în stațiunea Harghita Mădăraș care a fost practic inundată de către pasionații de sporturi de iarnă. Iar vremea bună din ultima perioadă le-a priit turiștilor.

„Suntem la un concurs de snowboard şi freesstyle schi. Vremea este perfectă, trambulinele sunt impecabile, aşa că aşteptăm o finală bună”, a declarat organizatorul Kinda Geza.

O mulțime de tineri se arată extrem de încântați de acest eveniment și se întrec în exerciții de acrobație care mai de care mai reușite, cu schiurile sau cu placa.

Printre aceștia se află și sportivi cu experiență. De exemplu, Vlad face snowboard de la 14 ani, iar acum se simte pregătit pentru a participa la concursuri internaționale.

„Acest sport este cea mai frumoasă formă prin care pot să mă exprim şi să simt că sunt liber faţă de griji şi faţă de sistem. An de an, exersând exact ca la matematică, ajungem să putem participa la competiţii de genul acesta, care sunt puţine, dar contează”, a spus acesta.

Deoarece sportul practicat de aceștia este unul destul de periculos, toți concurenții au nevoie de pregătire suplimentară.

„Este un sport puţin periculos dar, cu timpul, înveţi să ai grijă să fie totul bine. Ne distrăm la maximum, asta este important, şi progresăm în sport”, a declarat Tudor care este sportiv.

Foarte mulți oameni s-au strâns ca să-i urmărească și să-i susțină pe tinerii concurenți. S-au bucurat de o vreme extraordinară și un spectacol perfect.

Concursul se numește Battle on Snow și astăzi se încheie ce-a de-a opta ediție.

Sursa: observator.tv

You might also like