Botox, tratamentul minune pentru migrene

Migrenele cronice sunt dureri de cap ce se extind pe o perioadă mai lungă de 15 zile și din păcate tot mai multe persoane se confruntă cu ele. Deastfel nu este indicat să rămană netratate mai ales că deobicei vin insoțite și de stări de vomă și amețeli care pot duce pană la sensibilitate la zgomote și lumină.

Cel mai nou tratament impotriva migrenelor cronice este cel cu botox. Acesta a fost folosit pentru prima dată in Marea Britanie, urmand a fi utilizat apoi în Statele Unite ale Americii cat și in alte țări, ce promovează tratamentele cu botox.

Botoxul este cunoscut de ani de zile în special ca și tratament pentru umplerea ridurilor dar în același timp poate fi folosit și în alte tratamente precum eliminarea transpirației excesive sau estomparea cicatricilor.

Ce este defapt tratamentul cu botox împotriva migrenelor

În ceea ce privește aplicarea botoxului in tratarea migrenelor, majoritatea persoanelor sunt incă sceptice. Din această cauză specialiștii in domeniu ne liniștesc explicandu-ne că este vorba despre niște puncte în muschii capului unde se fac aceste injecții cu toxina botulinică iar acestea au ca efect încetarea migrenelor.

Ce presupune tratamentul?

Procesul de tratare a migrenelor cronice cu botox presupune mai multe injectări cu toxină botulinică în zona capului sau a gatului la o distanță de 12 săptămani iar singurele reacții adverse pot fi niște dureri ușoare in zonele injectate.

De ce să nu folosim tratamentul cu botox in tratarea migrenelor

Tratamentul cu botox este bine de evitat în cazul alergiilor la componentele sale si pe perioada sarcinii sau a alăptării iar in cazul tratamentelor cu antibiotice sau antiinflamatoare, se aplică la cateva zile după incetare.

Astfel utilizarea botoxului în eliminarea migrenelor poate fi eficientă, fiind un proces rapid ce nu implică dureri mari dar trebuie efectuată doar de un medic specialist.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.