Cum să îți vopsești părul într-o culoare cât mai deschisă, fără să-l distrugi

Dacă îți dorești să te vopsești blond, însă te temi că acest lucru ți-ar putea distruge părul, respectă și aceste indicații.

Dacă vrei să îți vopsești părul într-o culoare cât mai deschisă, chiar blond, știi deja că peroxidul și întreaga procedură de decolorare îți afectează părul. Cu toate acestea, vopsitul nu înseamnă automat că vei distruge părul, mai ales dacă respecți și aceste sfaturi care te vor ajută să îl păstrezi cât mai sănătos.

Orice acțiune chimică sau termică asupra părului îl afectează, acest lucru este inevitabil. Nu poți ajunge să obții un blond perfect fără să deteriorezi firul de păr, deoarece compușii chimici atacă structura acestuia, iar reacția prin care se obține culoarea dorită este un proces ireversibil.

Uită de vopsitul acasă. Deși poate era un lucru cool în liceu, dacă vrei să faci o schimbare dramatică și să te vopsești într-o culoare deschisă, mai ales blond, alege întotdeauna să te vopsești la un salon profesional. De obicei, specialiștii au formule mai delicate, iar șansele ca rezultatul să nu fie cel dorit sunt mult mai mici, așadar vei deteriora mai puțin părul.

Orice acțiune pe care o faci asupra părului îl poate afecta. Nu există metode miraculoase sau ingrediente magice care să te ajute să obții blondul perfect fără decolorare. În plus, alege mereu produsele de calitate, care conțin și ingrediente care hrănesc părul, ajutându-l să rămână fin.
Dacă faci marele pas și te vopsești într-o culoare foarte deschisă, asta înseamnă că trebui să fii foarte atentă cu ingredientele pe care le folosești. Măștile trebuie să facă parte din rutina ta săptămânală, iar tratamentele vor fi nelipsite.

Atunci când ai părul blond, rădăcinile trebuie vopsite destul de des. Dacă vei aștepta prea mult timp, este posibil să fie nevoie să refaci întreaga culoare a părului, deoarece acesta se poate schimba destul de ușor. Asta ar însemna că ți-ai distruge părul cu o nouă vopsire completă în fiecare lună, ceea ce nu este deloc recomandat.

Produsele mov (șampon/balsam) sunt recomandate mai ales atunci când părul blond are un ton mai rece. Acestea au un pigment special care contraatacă oxidarea naturală a părului, care duce la apariția acelui galben.

Specialiștii recomandă acest lucru, deoarece uleiurile naturale de pe scap ajută la protejarea scalpului, dar și a firului de păr, așadar încearcă să nu îl speli cu 2-3 zile înainte de programare.

sursa elle.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.