Expertii sustin ca este posibil sa iti redobandesti desimea sprancenelor

Cand te uiti in oglinda iti vine sa blestemi zilele in care erai mai tanara si iti pensai sprancenele pana nu mai ramanea nimic. Se poate sa te urasti pentru asta deoarece acum le ai super subtiri si rare. Si decat daca nu te gandesti serios la un transplant de sprancene sau la pigmentarea cu laser a zonei, probabil crezi ca esti pierduta. Insa, desimea sprancenelor se poate recupera in timp, sa stii.

Parul din aceasta zona creste cam in aceeasi maniera ca si restul parului de pe corp, dar cu o singura diferenta care conteaza. Genele si sprancenele au faze de crestere mai lente decat parul de pe cap. De asta, ele vor creste mai greu decat in alta parte.

De asemenea, se pare ca aceleasi probleme care duc la pierderea parului de pe cap vor face si ca sprancenele sa se rareasca. Este vorba despre schimbarile hormonale, stres si imbatranire. Dar si pensatul extrem este una dintre cauze. Si bineinteles desimea sprancenelor mai este influentata si de afectiuni precum tiroida, lepra sau tratamente impotriva cancerului precum chimioterapia.

Ce se poate face in prezent pentru a redobandi desimea sprancenelor?

Biotina este raspunsul. Poate stii deja ca acest supliment este bun pentru par, piele si unghii. Si ca ajuta la cresterea sprancenelor si genelor, de asemenea. Insa, inainte de a urma un tratament cu acest supliment, vorbeste cu doctorul sau dermatologul tau deoarece se poate sa prezinte si niste efecte adverse mai ciudate in unele cazuri.

Insa, ca in cazul oricarei alte probleme de sanatate, si aceasta poate fi combatuta printr-o alimentatie echilibrata, miscare regulata si minimizarea stresului. Ce trebuie sa eviti? Sa nu iti mai pensezi sprancenele la extrem. De fapt, nu le mai pensa deloc ca sa vezi ceva diferente la crestere.

Si ai mai putea sa folosesti uleiuri naturale pentru a masa zona sprancenelor ca sa iti creasca mai repede. Ca de exemplu ulei de masline, ulei de cocos, ulei de argan sau ulei de migdale.

Sursa foto: eva.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.